L’Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica (ACPP) estructura part de la seva activitat a través de vocalies, cadascuna de les quals s’encarrega d’un àmbit específic de la vida associativa. Aquestes vocalies són coordinades per un membre del Consell Directiu, que actua com a vocal responsable, i poden comptar amb equips de col·laboradors.
Les vocalies tenen la funció de dinamitzar i gestionar iniciatives, serveis i propostes en el seu àmbit, d’acord amb els objectius de l’associació i sempre en coordinació amb el Consell Directiu. Aquest model facilita una gestió participativa, especialitzada i propera a les necessitats dels socis i sòcies.
Vocalia d’admissions
S’encarrega de rebre i avaluar les sol·licituds per entrar a formar part de l’ACPP en les diferents categories. Valora la formació i l’experiència dels candidats, i trasllada la seva proposta al Consell Directiu. També gestiona el registre d’altes, baixes i canvis de categoria. Treballa en coordinació amb la Vocalia de Formació per assegurar el seguiment adequat del procés formatiu dels membres.
Vocalia de formació
Vetlla per la qualitat i coordinació de l’activitat formativa de l’associació. Coordina els màsters i postgraus i assegura que els requisits formatius dels membres docents estiguin complerts. Col·labora amb la Vocalia d’Admissions per garantir la coherència del procés d’incorporació i tutorització dels nous membres.
Vocalia web, xarxes socials i premsa
Gestiona la presència digital de l’ACPP, la comunicació externa i la difusió de les activitats a través de les xarxes socials, la web i els mitjans. Té com a objectiu reforçar la visibilitat de l’associació i mantenir una comunicació fluida amb l’entorn.
Vocalia científica i de publicacions
Promou la recerca i la difusió del coneixement psicoanalític. Vetlla per la qualitat i continuïtat de la Revista de Psicoteràpia Psicoanalítica de l’ACPP i d’altres publicacions. Coordina el consell de redacció, gestiona les propostes d’articles i assessora els autors en el procés d’edició.
