« tornar 21/10/2017

El patiment neuròtic i com afecta en la relació amb el món

El patiment neuròtic i com afecta en la relació amb el món


La subjectivitat del pacient que tradicionalment anomenem neuròtic comporta una manera de viure’s en el món i amb els demés. Es manifesta amb un tipus de conducta detectable o no pels altres però que comporta un gran patiment per la persona i que configura la seva personalitat. La relació íntima i privada d’aquest patiment amb el terapeuta que l’escolta és de la màxima importància per desfer els nusos i creences errònies i aquesta relació afavorirà el canvi desitjable. La simptomatologia neuròtica es manifesta de diferents maneres segons la història del pacient i l’ edat. Estudiarem i aprofundirem en com es manifesta l’ansietat en les patologies i personalitats neuròtiques en els nens, adolescents i adults.

El pensament psicoanalític en la seva trajectòria ha anat evolucionant en la manera de comprendre i tractar la Psicopatologia. Tractarem de mostrar les darreres aportacions d’autors contemporanis.


Adreçat a : qualsevol professional que treballa en l’àmbit de la clínica assistencial i psicoterapèutica.

Docent: Pilar Barbany, Elizabeth Llorca i Said el Kadaoui

Dates: dissabtes, 21 d’octubre, 18 de novembre, 16 de desembre de 2017, 20 de gener, 17 de febrer, 17 de març, 21 d’abril, 12 maig, 16 de juny i 14 de juliol de 2018.

Horari: 12 a 14 hores

Totals hores: 20. Núm. sessions: 10

Preus:  260 € INSCRIPCIONS

Sol·licitar més informació e inscripció per

e-mail:master.semipresencial.dissabte@psicoterapeuta.org  o bé trucant al:

93 212 78 96 (Marga).

----------------------------------------------------------------------

Programa en pdf:


                               336_0_Seminari_1._El_patiment_neurotic.pdf