PARAULES AMB CARME VILAGINÉS

foto

Estimada Carme,

Recordo el temps  compartit amb tu. Temps de treball i moments íntims personals.

Tinc molt present la teva sensibilitat, fermesa  i capacitat.

Molts de nosaltres vam compartit amb tu el Consell Directiu de l’ACPP. Les nostres converses en relació l’organització de Congressos i el Congres Europeu internacional de grups de la “European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy”  i també Jornades.   També la creació de la Revista de Psicoteràpia de l’ACPP, la constitució de l’Escola de Psicoteràpia Psicoanalítica.  Personalment, visc que  la experiència amb tu va ser excepcional.

Sempre en aquest treball sempre vas transmetre amor a les persones, a la llengua catalana, a diverses llengües*, a la vida i  a l’ètica personal.

Recordo  un dels teus arts: l’art de la  bona cuina. Com la vam  gaudir  amb els nostres marits i altres parelles! També tinc molt presents moments íntims que compartíem després d’una classe,  parlàvem de les nostres parelles, fills i nets.

Carme et veig amb el teu somriure, mirada neta  i  intel·ligència, sempre al costat de les persones i alhora ferma.  T’he sentit jove, clara i revolucionaria. Em ve a la memòria la  primera vegada que em vas dir els anys que tenies, no m’ho podia creure!

Amb tu els somnis es van fer  possibles.  Si recordem la historia: “Quan  vàrem començar   no es pensava en la professió dels psicoterapeutes,  no existien associacions de psicoterapeutes,  ni congressos o jornades, ni revistes de psicoterapeutes.   Carme vas  fer possible  un prodigi!  Els temps transcorre i ens fa vulnerables.

 Carme vius dins nostre!

                                                                  Montserrat Martínez i del Pozo

 

* Feia psicoteràpies individuals, parelles, grups, famílies en totes les edats:  nens    adolescents, vellesa.  Va aprofundir en l’adopció.  Escriptora de llibres : “L’altre cara de l’adopció”, poetessa.  Traductora del francès, angles al català. Va traduir a Donald  Meltzer. El segon sexe de Simone de Beauvoir, Qüestions de mètode de Jean-Paul Sartre, Novel·les de Georges Simenon i Marguerite Duras.

Deja un comentario