Posts by: acpp

LA EUTANASIA, UN AUTOCIDIO.

Entiendo que podemos considerar la eutanasia como un autocidio, pero ni un suicidio ni un homicidio. El poder del Estado tiene el derecho y el deber de liberar el sufrimiento del Pueblo enviando a la juventud a una muerte segura. Muerte, o por suicidio (por fracaso emocional o desesperación), o por homicidio legal (matar al enemigo). Tal vez ambos con decoraciones. La guerra Rusia-Ucrania ya se ha cobrado a fecha del 23 de febrero de 2025, entre 167.194 y 234.669 hombres, según el bando. Unos 30 mil civiles (homicidios, ciertamente; suicidios también, pero ningún autocidio puesto que nadie quería la…

L’EUTANÀSIA, UN AUTOCIDI.

Entenc que podem considerar l’eutanàsia com un autocidi, però ni un suïcidi ni un homicidi.  El poder de l’Estat té el dret i el deure d’alliberar el patiment del Poble enviant la joventut a una mort segura. Mort, o per suïcidi (per fracàs emocional o desesperació), o per homicidi legal (matar l’enemic). Tal volta els dos amb decoracions. La guerra Rússia-Ucraïna ja s’ha cobrat  en data del  23 de febrer de 2025,  entre 167.194 i 234.669 homes, segons el bàndol. Uns 30 mil de civils (homicidis, certament; suïcidis també, però cap autocidi puix que ningú volia la mort pròpia ni…

LAS RESISTENCIAS CONTRA EL PSICOANÁLISIS (1925): HACE 100 AÑOS o UN SIGLO.

      Hace 100 años o un siglo, es decir, en el 1925, Sigmund Freud (1856-1939) publicó un texto de plena vigencia y actualidad, a pesar de los pesares del intento de descalificar el psicoanálisis. Lo publicó en la revista judía La Revue Juive, de la que formaba parte del comité editorial, en marzo del 1925. Unos meses después, en septiembre, se publicó el original alemán en Imago. Por lo tanto, un artículo para dar a conocer la ciencia psicoanalítica a un público no especializado. El artículo lo considero que se puede dividir en cuatro partes según mi lectura. La…

LES RESISTÈNCIES CONTRA LA PSICOANÀLISI (1925):  FA 100 ANYS o UN SEGLE.

 Fa 100 anys o un segle, és a dir, en el 1925, Sigmund Freud (1856-1939) va publicar un text de plena vigència i actualitat, malgrat tot de l’intent de desqualificar la psicoanàlisi. Ho va publicar en la revista jueva La Revue Juive, de la qual formava part del comitè editorial, al març del 1925. Uns mesos després, al setembre, es va publicar l’original alemany en Imago. Per tant, un article per a donar a conèixer la ciència psicoanalítica a un públic no especialitzat. L’article el considero que es pot dividir en quatre parts segons la meva lectura. La primera part…

LAS FIESTAS DE PRIMAVERA o EQUINOCCIO DE PRIMAVERA.

  En el mundo Occidental donde la cultura judía cristiana ha hecho su historia tanto con grandes luces como con grandes sombras, que integraba una axiología, ahora este mundo Occidental entra en una nueva visión o paradigma tecnócrata, que por sí mismo no tiene ni presenta ninguna axiología o escala de valor. Entonces se puede comprender la recuperación o restauración de los tiempos de la naturaleza con sus folclores. El ser humano es un “homo ludens et religiosus” o “un niño juguetón y religioso”.  Así como en el solsticio de invierno disfrutamos de las fiestas de invierno que reemplazan las…

LES FESTES DE PRIMAVERA o EQUINOCCI DE PRIMAVERA.

    Al món Occidental on la cultura juevacristiana ha fet la seva història tant amb grans llums com amb grans ombres, que integraven una axiologia, ara aquest  món Occidental entra en una nova visió o paradigma tecnòcrata que per si mateix no té ni presenta cap axiologia o escala de valor. Aleshores es pot comprendre la recuperació o restauració dels temps de la naturalesa amb llurs folklores. L’ésser humà és un “homo ludens et religiosus” o “un nen  enjogossat i religiós”.     Així com al solstici d’hivern gaudíem de les festes d’Hivern que reemplacen les Festes de Nadal, ara…

HAPPYCRACIA

Las fiestas de la campaña navideña consumista, los encuentros familiares de todo tipo en los días de Navidad como las celebraciones de fin de año han pasado. Y ahora estamos ya en un nuevo año. Y el gran cuodlibeto: ¿felices? Pregunta sencilla, pero de respuesta compleja. Y en esta complejidad viene el artículo con este título HAPPYCRACIA. Las palabras son muy conocidas: “happy”, palabra inglesa de un uso muy conocido, y en castellano: feliz, dichoso, bienaventurado o si se quiere “felicidad”. Un estado de ánimo vaporoso. Rápido de búsqueda obligada como si fuera eterna. De ahí el segundo término “cracia”,…

HAPPYCRÀCIA

Les festes de la campanya  nadalenca consumista, les trobades familiars de tota mena els dies de Nadal com les celebracions del cap any han passat. Ara estem en un ”any nou”… I el gran quòdlibet: Feliços? Pregunta senzilla, però de complexa resposta. I en aquesta complexitat ve l’article amb aquest títol HAPPYCRÀCIA.  Les paraules són ben conegudes: “happy”, paraula anglesa d’un ús molt comú i en català:  Feliç, benaurat, alegre o si voleu “felicitat”. Un estat d’ànim vaporós, ràpid de recerca obligada com si fos eterna. D’aquí el segon terme “cràcia”, terme grec, que significa poder, obligació, imposar. L’Ésser Humà…

EGODICEA

Tema nuevo, pero, al mismo tiempo antiguo con lenguajes diferentes. Así y todo, importante en el mundo occidental por la pluralidad de significados del ego. El ego es valorado y desvalorado, defendido y atacado según el ángulo desde donde se contemple, se viva y se explique.  Por eso, me atrevo y arriesgo a hablar de él así como enseñarlo, de ahí la palabra “dicea”. Por tanto “egodicea”. Para comprender mejor mi intención, el punto de partida debiera ser para la persona lectora su propia experiencia, no las creencias o enseñanzas. Además, sabiendo las diferentes explicaciones sobre qué es el ser…

EGODICEA

Tema nou, però, alhora antic, amb llenguatges diferents. Tot i així, important en el món occidental per la pluralitat de significats de l’ego. L’ego és valorat i desvalorat, defensat i atacat segons l’angle des d’on es contempli, es visqui i s’expliqui. Per això, m’atreveixo i arrisco  parlar-ne com també ensenyar-ho, d’aquí la paraula “dicea”. Per tant, “egodicea”. Per comprendre millor la meva intenció, el punt de partida hauria de ser per a la persona lectora la seva pròpia experiència, no pas les creences o ensenyaments. A més,  hi ha diferents explicacions sobre què és l’ésser humà des de la biologia,…

1 of 16
12345